Een goede voetverzorging

Voor een goede voetverzorging is het belangrijk NIET de voeten met zeep te wassen. Dit droogt de huid namelijk uit en maakt de natuurlijke zuurgraad van de huid kapot waardoor u sneller kans heeft op bijvoorbeeld een schimmeltje. Ook heeft u sneller kans op kloven wanneer de huid erg droog is. Afspoelen met lauwwater is voldoende. Probeer regelmatig, het liefste iedere dag (bij voorkeur savonds), de voeten in te cremen met een goede verzorgende crème, zonder vaseline, paraffine, glycerine. Deze stoffen sluiten de huid alleen maar af, waardoor de huid steeds droger wordt. Probeer na het wassen van de voeten goed tussen de tenen de huid droog te deppen, want als het te week blijft tussen de tenen kunt u kleine kloofjes krijgen en gevolg hiervan is dat u vaak weer een schimmelinfectie oploopt.

Wanneer u tussendoor de nagels zelf knipt, probeer de nagels niet té kort en zo recht mogelijk te knippen om het ingroeien van de nagels te voorkomen.

Ook goed schoeisel hoort bij een goede voetverzorging.

Schoenadvies:

  • Let op naden aan de binnenkant van de schoenen. Naden loop je helaas niet uit en kunnen voor drukplekjes zorgen of zelfs pijnlijke likdoorns veroorzaken.
  • Kies voor een dempende, soepele, isolerende zool.
  • Draag schoenen die meteen lekker zitten. Let op goede breedte en lengte maten van de schoen. Schoenen loop je niet uit!
  • Ook goede sokken/kousen zijn erg belangrijk. Ook hiervoor geldt, geen naden. En draag vooral katoenen sokken ipv. Nylon kousen.