Basis pedicure behandeling

Als u voor het eerst bij mij in de praktijk komt wordt er een uitgebreide screening gemaakt van de voeten en wordt er over eventuele klachten of veranderingen in de voeten uitleg en advies gegeven over hoe we deze klachten kunnen voorkomen of genezen.

Tijdens de pedicurebehandeling worden u nagels goed geknipt en de nagelomgeving gereinigd. De nagels worden gefreesd en gepolijst en eventuele nagelproblemen worden opgelost. Ook worden er eeltlocaties, likdoorns en kloven verwijderd.
Ook wordt er gezocht naar een oplossing voor eventuele voetproblemen die door een bepaalde stand van de voet ontstaat en kan ik u eventueel doorsturen naar een podotherapeut.
Het einde van de behandeling wordt afgesloten met een ontspannende voetmassage. Hiervoor gebruik in de 24 uur crème van Akleïne. Deze crème bevat geen parafine, vaseline en glycerine en sluit de huid dus niet af maar verzorgd de huid van de voeten en zorgt voor een goede huidconditie.

De diabetische voet

Wanneer u diabetes patiënt bent hebben de voeten extra aandacht en zorg nodig, dit omdat de voeten vaak heel kwetsbaar zijn omdat de bloedsomloop in de benen en voeten slechter worden (angiopathie), het gevoel in de voeten verminderd of helemaal niet meer aanwezig is (neuropathie), de stand van de voeten kunnen veranderen door kleine breukjes in de voetbotjes (Charcot voet) en wondjes slechter genezen.

Het is verstandig om de voeten regelmatig zelf te controleren op eventuele wondjes en/of huid verkleuringen/beschadigingen maar ook om de voeten te laten controleren door de pedicure en podotherapeut. Het is beter om complicaties te voorkomen aan de voeten dan te genezen.

De reumatische voet

De reumatische voet heeft vaak extra zorg nodig. De voeten zijn vaak kwetsbaarder en gevoeliger door gewrichtsontstekingen, slijmbeursontstekingen, voet en teen stand veranderingen, vermindering van het vet polster onder de middenvoetsbeentjes en slijtage in de gewrichten.

Doordat vaak schoeisel niet goed meer past door gewrichtsontstekingen waardoor de stand van de voeten en tenen veranderen kan dit veel problemen opleveren. Er ontstaan vaak drukproblemen wat kan leiden tot ongewenste eeltlocaties en likdoorns. Door een beperkte bewegingsvrijheid kunnen de tenen ook wat meer in de beknelling komen waardoor er ook problemen aan de nagels kunnen ontstaan zoals het ingroeien van nagels, brokkelige nagels, het ontstaan van eeltvorming onder de nagels, nagel verkleuringen en schuurpapiernagels.

Het is belangrijk om zelf dagelijks voetoefeningen te doen om zo de gewrichten goed soepel te houden. Het gezegde luidt namelijk ‘rust roest’.

Ik kan u tijdens de behandeling advies geven over goed schoeisel en ook een goede voetverzorging voor thuis. Mocht het nodig zijn dan kan ik u als pedicure doorverwijzen naar een huisarts, specialist of podotherapeut.